DİYARBAKIR / DİCLE - Değirmenli Ortaokulu

Ara

1)Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından başlatılan ; Dilimizin Zenginlikleri Projesi okullarda yapılacak söz varlığı zenginliklerini tanımasını , kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır . Bu bağlamda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle pano çalışması ve Bilen Oturur etkinliği yapıldı.

2)Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda yapılan Sözlük Tasarlama Yarışmasında okulumuzun 5/A sınıfı öğrencilerinden Bahar BABUR tasarladığı "Türkçe Bitki Adları Sözlüğü" ile birinci olmuştur, kendisini çaba ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.

Kas

TÜBİTAK 1.cilerimiz Ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK'ın elinden aldılar

May

Okulumuz 1/A sınıfının minikleri tarafından okuma bayramı düzenlendi. Sınıf öğretmeni Melike EREN tarafından düzenlenen organizasyona okulumuzun tüm öğretmenleri katılım gösterdi. Bu vesile ile miniklerimize başarı dolu bir hayat diler ve katkılarından dolayı sınıf öğretmenimiz Melike EREN´e teşekkür ederiz.

Nis

Dicle Şükrü Ayna MTAL´e 8.sınıf öğrencilerimizle tanıtım amaçlı gezi yapıldı. Okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından öğrencilerimize okul ve bölümlerini tanıtıcı bilgiler verildi. Gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Dicle Şükrü Ayna MTAL okul yönetimi ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Nis

Programı öğrencilerimiz Çiya ÇİFTÇİ ve Büşra BİROĞUL sundu. Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı´mızın okunmasıyla başlayan programımız okulumuz Türkçe öğretmeni Veysel YAŞAR´ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Sınıflarca düzenlenen dans gösterileri, öğrencilerimiz tarafından okunan şiirler ve halat çekme, balon patlatma, sandalye kapmaca gibi yarışmalarla süren programımız öğrencilerimize tatlı ve meyve suyu ikramıyla sona erdi.

Bayramınız kutlu olsun çocuklar.